top of page
Ontwerp zonder titel-12.png
Yoga: Afbeelding

Inspiratie vanuit psychologie, yoga therapy, yin yang yoga, herstellende yoga, prana vinyasa flow, ademhalingswerk, 5 elementen, mindfulness, kindfulness en kennis over onze natuurlijke cycli

Yoga betekent letterlijk 'verbinden', 'to unite', daar waar lichaam en geest elkaar ontmoeten. Vanuit een holistisch mensbeeld zijn ons fysieke, mentale, emotionele en spirituele lichaam één eenheid, onlosmakelijk verbonden. De westerse geneeskunde is evidence-based, terwijl de eeuwenoude gezondheidsleer uit het oosten kennis haalde uit de ervaringen van mensen over duizenden generaties heen. Beide vormen van kennis smelten samen nu de wereld nog nooit zo verbonden is geweest, nog nooit zo één is geweest. 


We krijgen de kans om onszelf uit te dagen in onze manieren van kijken naar ons eigen mens-zijn.

Yoga is een uitstekende manier om ons zelfhelend vermogen te versterken en onszelf beter te leren kennen. Naast de houdingen (asanas) zijn aspecten als meditatie (dhyana), ademhaling (pranayama) en een mindful houding in het leven evenwaardige onderdelen. Bewegen hoeft geen pushen te zijn, maar kan een manier zijn van zorgen voor onszelf en een manier van met onszelf in verbinding treden. 


We leren voelen wat in ons omgaat en we leren luisteren naar ons lichaam. Zo kunnen we oude emoties en spanningen loslaten en ontstaat ruimte voor groei. Wanneer we uitputting ervaren, kan regelmatige beoefening van yoga ons terug op krachten brengen. We leren omgaan met moeilijke emoties als angst, stress en verdriet en we leren om onszelf ten volle te accepteren voor wie we zijn. Vanuit die mildheid voor onszelf, ontstaat verbinding, samenhorigheid en zorg voor anderen. 

Wanneer we op onze yogamat stappen, start een ontdekkingsreis naar binnen, luisteren en voelen wat zich daar afspeelt. Van daaruit kunnen we ons lichtje op de wereld laten schijnen.


Opleidingen

Yoga Therapy Immersion: The Body Decoded (60u) - Samarasa Healing Academy (2022)

Rhythmic Vinyasa, Power of Yoga, Meditation & Collective Flow - Shiva Rea (Utrecht, 2022)

Basismodule Intuïtieve Ontwikkeling (Timotheus Project, 2021)

​Basisopleiding Shiatsu - Shinzui (2021)

Restorative Yoga (40u) - Kata van Doesselaar, online (2021)

Pregnancy Yoga Teacher Training (40u) - All Woman, online (2020)

Yin & Yang Yoga Teacher Training (200u) - Kata van Doesselaar, Ibiza (2020)

Mindfulness & Kindfulness - Breathworks, Gent (2018-2019)
Verschillende retreats & workshops (bij o.a. Breathworks, Akasha, Amalia Vermandere, Kata van Doesselaar)

Yoga: Over mij
Ontwerp zonder titel-9_edited.jpg

MINDFUL VINYASA YOGA

Nieuwe start op 22 januari 2023
Zondagen
De Loft, Oostende
10u30-12u

4.png

THERAPEUTISCHE YOGA

Nieuwe start op 5 januari 2023
Donderdagen
De Loft, Oostende
19u30-21u

Yoga: Lessen
Yoga: Beoordelingen

“Voor mij is deze beoefening van yoga een openbaring. Ik had nooit gedacht dat ik zo zou kunnen genieten van yoga. Yoga had voor mij steeds een zweverige bijklank. Maar door op zoek te zijn naar rust en tot mezelf komen stond ik open voor deze vorm van yoga. Dat is voor mij heel goed uitgedraaid. Ik kijk zo uit naar de wekelijkse sessies en heb ook al mijn gezin meegekregen in het mild beoefenen van yoga. Dankzij jou Anke. Ik zou niet meer zonder yoga kunnen. Ik leer terug mijn lichaam voelen."

E.C.

bottom of page