image3_edited_edited_edited_edited.jpg

YOGA MET ANKE

Inspiratie vanuit psychologie, ademhalingswerk, yin yang yoga, herstellende yoga, (prana) vinyasa flow yoga, de 5 elementen, mindfulness, kindfulness en kennis over onze natuurlijke cycli.

Yoga betekent letterlijk 'verbinden', 'to unite', daar waar lichaam en geest elkaar ontmoeten. Vanuit een holistisch mensbeeld zijn ons fysieke, mentale, emotionele en spirituele lichaam één eenheid, onlosmakelijk verbonden. De westerse geneeskunde is evidence-based, terwijl de eeuwenoude gezondheidsleer uit het oosten kennis haalde uit de ervaringen van mensen over duizenden generaties heen. Beide vormen van kennis smelten samen nu de wereld nog nooit zo verbonden is geweest, nog nooit zo één is geweest. 


We krijgen de kans om onszelf uit te dagen in onze manieren van kijken naar ons eigen mens-zijn.

Yoga is een uitstekende manier om ons zelfhelend vermogen te versterken en onszelf beter te leren kennen. Naast de houdingen (asanas) zijn aspecten als meditatie (dhyana), ademhaling (pranayama) en een mindful houding in het leven evenwaardige onderdelen. Bewegen hoeft geen pushen te zijn, maar kan een manier zijn van zorgen voor onszelf en een manier van met onszelf in verbinding treden. 


We leren voelen wat in ons omgaat en we leren luisteren naar ons lichaam. Zo kunnen we oude emoties en spanningen loslaten en ontstaat ruimte voor groei. Wanneer we uitputting ervaren, kan regelmatige beoefening van yoga ons terug op krachten brengen. We leren omgaan met moeilijke emoties als angst, stress en verdriet en we leren om onszelf ten volle te accepteren voor wie we zijn. Vanuit die mildheid voor onszelf, ontstaat verbinding, samenhorigheid en zorg voor anderen. 

Wanneer we op onze yogamat stappen, start een ontdekkingsreis naar binnen, luisteren en voelen wat zich daar afspeelt. Van daaruit kunnen we ons lichtje op de wereld laten schijnen.

Over Yin & Yang 

Yin Yang Yoga biedt een combinatie van actieve yang yoga (vinyasa flow) met zachte yin yoga. Yin yoga is een mindful vorm van yoga met als doel het ontspannen van de spieren en het openen van dieperliggende weefsels, door het langere tijd aanhouden van poses (3-5min). Yin staat voor een vrouwelijke, stille en intuïtieve kwaliteit, terwijl yang het principe is van het mannelijke, actieve en expressieve. In de kosmische orde komen deze kwaliteiten altijd opnieuw in balans. Het combineren van yin & yang kwaliteiten in onze beoefening helpt ons ook in ons eigen leven balans te vinden. We leren onze geest tot rust te brengen en ons lichaam zowel te versterken als te versoepelen. Het verhoogt ons vermogen om om te gaan met intense emoties vanuit een accepterende en liefdevolle houding.

Deze kwaliteiten van yin & yang vind je terug in al mijn lessenreeksen, al liggen de accenten soms net iets anders. Neem een kijkje in het aanbod!

 
Afbeelding Mindful Yoga-2.png

MINDFUL VINYASA YOGA - OOSTENDE

Beoefenen en bewegen vanuit mildheid -mindful meditatie in beweging brengen - ritmisch & vloeiend


Deelname met beurtenkaartje of per losse les. 

Inschrijven op voorhand.

Dinsdag 19u30-20u45

Zomer: in de tuin

2.png

THERAPEUTISCHE YOGA - OOSTENDE

Ontspan en Herstel.

Reeks vanuit Praktijk voor verbinding Panama.

Lessen gaan door in De Loft. 


Maandagen om 19u30

& donderdagen om 17u30 en 19u30

PRAKTIJK-ECHT-MINDFUL YOGA.png

MINDFUL YOGA ZOMERREEKS - BRUGGE

Reeks vanuit Praktijk Echt, in therapeutische setting.
5 woensdagavonden om 18u30-20u.

Kopie van Retiro-del-Campo.png

MINDFUL YOGA & NATURE RETREAT (SPAIN)

Ronda la Vieja, Spanje, 20-25 augustus 2022 (NL/EN)