top of page

LENTE EQUINOX - 2023

De dagen worden langer. Sprietjes steken hun groene hoofdjes uit boven de koude aarde, het uitgestrekte bed waar de natuur maandenlang tot rust kwam. De zon zoent zachtjes met haar heldere stralen de slapende wezens terug tot leven. De kleine eekhoorn kan zijn nieuwsgierige ogen niet geloven. De knopjes aan de naakte takken ontvouwen zich tot zachtroze bloesems. Hij neemt een flinke teug frisse lucht, snuffelt wat aan een honingzoet twijgje en weet het dan wel zeker: de lente is begonnen! Tijd om het licht te verwelkomen... Hij springt op, hopt naar een volgende tak en sierlijk verdwijnt hij tussen de bomen, op weg naar dit nieuwe begin.

In het weekend van de Lente-Equinox nodigt Andando jou uit om mee de overgang naar de lente te vieren. We trekken erop uit voor een wandeling in de Doode Bemde, een prachtig natuurgebied in Neerijse. Deels in stilte, om helemaal aanwezig te kunnen zijn voor alles wat groeit en bloeit. Anabel neemt je mee in een tocht waarin je zintuigen de kans krijgen om zich te openen. Roxane neemt samen met ons een duik in de plantenwereld en verklapt welke plantjes we in de lente kunnen ontdekken, wat ze zo uniek maakt en waarvoor we ze kunnen gebruiken. Achteraf drinken we samen nog een gezellig kruidentheetje als afsluiter.

*Wanneer?
Zaterdag 18 maart 2023, van 15u-18u. We verzamelen om 14u45.

*Op het programma staat een meditatieve (stilte)wandeling onder begeleiding van Anabel met gegidste lente-plantjestocht door herboriste Roxane. Achteraf een theetje bij de Andando-bus.

*Waar?
In natuurdomein de Doode Bemde, Neerijse. We komen samen aan de ingang aan The Shelter. Op 25 minuutjes van station Leuven met bus 395. Parking aanwezig. https://goo.gl/maps/YR8TLbomk6H2zDay6

*Prijs: Vrije bijdrage, cash mee te nemen of achteraf te storten op onze rekening. *Wil je graag deelnemen? Schrijf je in via e-mail naar ankeandando@gmail.com

We hopen jullie met velen (terug) te zien!

Liefs
Roxane, Anabel & Anke

Lente Equinox 2023: Over ons
bottom of page