top of page
IMG_5201_edited.jpg

ANKE

Met Anke  | Yoga & Gesprekstherapie | Oostende

Anke: Over mij

VISIE

Als psychologe geloof ik dat elk mens enorme groeicapaciteiten in zich draagt en dat problemen ontstaan wanneer we niet leven vanuit onze eigen kracht. Van daaruit ga ik in mijn werk steeds op zoek naar manieren om mensen met zichzelf in verbinding te brengen. Vanuit diepe verbinding ontstaat werkelijke genezing, van binnenuit.


Van jongsaf aan ontdekte ik de kracht van muziek in zelfontwikkeling en -expressie. Dit inspireerde mij om als studente een muziekproject uit te bouwen met jongeren op straat in Bolivia, om vanuit eigen kracht en vertrouwen de keuze te maken voor een ander leven.


Reizen leerde me andere manieren van kijken kennen, en maakte me bewust van hoe onze samenleving ons vormt. Wat rondom ons is, reflecteert zich ook vanbinnen. Vanuit een groot verlangen naar meer zingeving, ontdekte ik de waarde van mindfulness, yoga en lichaamswerk. Ondertussen werd dit voor mij een manier van leven, die ik graag met anderen deel.

In een samenleving die ons geregeld uit onze kern duwt, hebben veel mensen nood aan verstilling en gronding. Kiezen voor vertraging en zelfreflectie is een dappere en waardevolle keuze - vanuit zorg voor jezelf, maar ook voor alles en iedereen rondom jou. Daar ben ik van overtuigd. Een warme uitnodiging!

Anke: Over mij

WAAROM YOGA?

Yoga betekent letterlijk 'verbinden', 'to unite', daar waar lichaam en geest elkaar ontmoeten. Vanuit een holistisch mensbeeld zijn ons fysieke, mentale, emotionele en spirituele lichaam één eenheid, onlosmakelijk verbonden. De westerse geneeskunde is evidence-based, terwijl de eeuwenoude gezondheidsleer uit het oosten kennis haalde uit de ervaringen van mensen over duizenden generaties heen. Beide vormen van kennis smelten samen nu de wereld nog nooit zo verbonden is geweest, nog nooit zo één is geweest. 


We krijgen de kans om onszelf uit te dagen in onze manieren van kijken naar ons eigen mens-zijn.


Yoga is een uitstekende manier om ons zelfhelend vermogen te versterken en onszelf beter te leren kennen. Yoga is echt voor iedereen, en werkt als een medicijn, van binnenuit. Bewegen hoeft geen pushen te zijn, maar kan een manier zijn van zorgen voor onszelf en een manier van met onszelf in verbinding treden. 

Yoga leert ons te luisteren. Als we op de mat stappen maken we een ontdekkingsreis naar binnen, nieuwsgierig naar wat zich daar afspeelt. 


We beoefenen een houding van kindfulness - vriendelijkheid ten opzichte van wat we voelen en ervaren. Zo kan weerstand verzachten, kunnen we oude spanningen loslaten, en ontstaat ruimte. We leren omgaan met moeilijke emoties als angst, stress en verdriet en we leren om onszelf ten volle te accepteren voor wie we zijn. Vanuit die mildheid voor onszelf, ontstaat verbinding, samenhorigheid en zorg voor anderen.

Inspiratie vanuit psychologie, yoga therapy, yin yang yoga, herstellende yoga, prana vinyasa flow, ademhalingswerk, 5 elementen, mindfulness, kindfulness en kennis over onze natuurlijke cycli.

Anke: Over mij
bottom of page